O mnie/kontakt

O mnie

Patryk - dyplomowany kucharz małej gastronomii
 
Jestem absolwentem Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawodowo specjalizuję się w zakresie żywienia zbiorowego. Wiedzę o kulinarii, żywieniu i żywności zdobyłem na zajęciach z podstaw żywienia człowieka oraz technologii gastronomicznej z towaroznawstwem. Wiedzę praktyczną zdobyłem podczas odbywania praktyk zawodowych oraz stażu w zakładach żywienia zbiorowego typu otwartego i zamkniętego.
 
Mój blog jest głównie o tematyce związanej z gastronomią, kulinarią i żywnością. Na moim blogu będę pisać różne artykuły z dziedziny gastronomii, czyli artykuły na temat technologii gastronomicznej i zasad żywienia (planowanie żywienia w zakładach żywienia zbiorowego), obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych, bezpieczeństwa i higieny żywności w gastronomii oraz na temat prawa żywnościowego, które dotyczy branży gastronomicznej. Ponadto będę również pisać na temat towaroznawstwa żywności.
To obszerna tematyka mojego bloga, która dotyczy branży gastronomicznej, która zresztą jest bardzo potrzebna osobom pracujących w branży gastronomicznej. Mam nadzieję, że moje poradniki przydadzą się każdemu, kto zajmuje się zawodowo gastronomią, ale również uczniom szkoły gastronomicznej.

Moje zainteresowania: dietetyka, technologia żywności i żywienie człowieka, gastronomia, kulinaria, towaroznawstwo żywności
 

Kontakt

Wszelkie pytania, propozycje napisania postu, uwagi itp. proszę kierować na mój adres e-mail bloga!

adres e-mail:

blog-zywienie-zbiorowe@wp.pl