O mnie/kontakt

O mnie

Patryk - dyplomowany kucharz małej gastronomii
 
Jestem absolwentem Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz małej gastronomii. Zawodowo specjalizuję się w zakresie żywienia zbiorowego. Wiedzę o kulinarii, żywieniu i żywności zdobyłem na zajęciach z podstaw żywienia człowieka oraz technologii gastronomicznej z towaroznawstwem. Wiedzę praktyczną zdobyłem podczas odbywania praktyk zawodowych oraz stażu w zakładach żywienia zbiorowego typu otwartego i zamkniętego.
 
Mój blog jest głównie o tematyce związanej z gastronomią, szczególnie żywieniem zbiorowym, kulinarią i żywnością. Na moim blogu będę pisać różne artykuły na temat zasad żywienia (planowanie żywienia w zakładach żywienia zbiorowego), obsługi konsumenta w zakładach gastronomicznych, bezpieczeństwa i higieny żywności w gastronomii (wdrażanie systemu HACCP, GHP, GMP, dobrej praktyki cateringowej, norm ISO itp.) oraz na temat prawa żywnościowego, które dotyczy branży gastronomicznej. Ponadto będę również pisać na temat technologii gastronomicznej, jak i na temat towaroznawstwa  żywności.
To obszerna tematyka mojego bloga, która dotyczy branży gastronomicznej, która zresztą jest bardzo potrzebna osobom pracujących w branży gastronomicznej. Mam nadzieję, że moje poradniki przydadzą się każdemu, kto zajmuje się zawodowo gastronomią, ale również uczniom szkoły gastronomicznej.

Moje zainteresowania: dietetyka, technologia żywności i żywienie człowieka, gastronomia, kulinaria, towaroznawstwo żywności
 

Kontakt

Wszelkie pytania, propozycje napisania postu, uwagi itp. proszę kierować na mój adres e-mail bloga!

adres e-mail:

blog-zywienie-zbiorowe@wp.pl