Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Przestawię kolejny wyśmienity przepis na pyszną pastę jajeczną ze szczypiorkiem i rzodkiewką, która jest naprawdę pyszna. Pasta ta jest doskonała na śniadanie, II śniadanie lub kolację. Przepis ten jest dość prosty do wykonania, gdzie przygotowanie tej pasy zajmie nam tylko kilka minut. Uświadamiam Państwa, że śniadanie nie musi być wcale nudne i niesmaczne, lecz urozmaicone, smakowite, a zarazem zdrowe, bo to najważniejsze. Zachęcam Państwa do przygotowania domowej pasty jajecznej.

Autor: Patryk

Przepis na pastę jajeczną z rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki:
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 2-3 łyżeczki masła lub margaryny
  • 2-3 rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotowane na twardo należy rozdrobnić za pomocą sitka do jajek. Do jajek dodajemy masło lub margarynę, posiekany pęczek szczypiorku oraz rzodkiewki pokrojone w niewielką kostkę. Doprawiamy naszą pastę solą i pieprzem. Wszystkie składniki należy wymieszać dokładnie.

Komentarze