Papryka faszerowana z ryżem i mięsem mielonym

Podam kolejny przepis na smaczny i prosty do wykonania obiad. Podam Państwu przepis na paprykę faszerowaną z ryżem i mięsem mielonym. Polecam ten przepis. Taka propozycja obiadu urozmaici nasz jadłospis. Jeżeli ktoś nie ma pomysłu na prosty i smaczny obiad, to ja podpowiadam.


Autor: Patryk


Przepis na paprykę faszerowaną z ryżem i mięsem mielonym

Składniki:
  • 3-4 szt. papryk
  • 2 woreczki dowolnego ryżu
  • 200 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Wykonanie:
Ryż należy ugotować, odcedzić i ostudzić. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju rzepakowego należy usmażyć cebulę wraz z czosnkiem, a następnie dodać mięso mielone i podsmażyć do czasu, aż mięso będzie podsmażone. Do podsmażonego mięsa mielonego dodać wcześniej ugotowany i ostudzony ryż i wymieszać dokładnie wszystkie składniki a na końcu farsz przyprawić. Odciąć górną część papryki. Należy usunąć ze środka papryki gniazda nasienne oraz nałożyć dużą ilość farszu. Przykryć odciętą górną część papryki. Wszystkie papryki włożyć do brytfanki oraz polać odrobiną oleju rzepakowego. Wstawić do piekarnika nagrzanego w temp. ok. 200 st. C i piec przez ok. 50 min, aż papryka będzie miękka.

Komentarze